Gerard Snik OFFICINALIS
Homeopathie en Natuurlijke geneeswijzen
Westervoort

 0263115740

info@officinalis.nl

WERKWIJZE   SPECIALISATIE   TEAM   INFO

ALLERGIE   DARMEN   VIT.B12   VACCINATIESCHADE

ALLERGIE - HOOIKOORTSGLUTEN


Gerard Snik, glutenallergie of coeliakie

GLUTENALLERGIE OF COELIAKIE

Wat is Coeliakie
Coeliakie is een allergie / onverdraagzaamheid voor gluten (de "kleefeiwitten" van tarwe, haver, rogge, gerst, spelt en kamut) meer specifiek voor gliadine (het alcoholeiwit van gluten), waarbij de gliadine het slijmvlies van de dunne darm beschadigen. Het slijmvlies raakt chronisch ontstoken en darmvlokken (welke verantwoordelijk zijn voor de opname van voedingsstoffen) verdwijnen.
De slechte darmfunctie leidt tot tekorten aan allerlei voedingsstoffen, waardoor gewichtsverlies optreedt en er soms zelfs symptomen van ondervoeding zijn. Ook gaat de opname achteruit van vitamines (vooral vitamine D en B12) en mineralen (als ijzer en calcium).

Klachten bij Coeliakie
Het tekort aan essentiële voedingsstoffen kan leiden tot allerhande stoornissen, klachten en problemen. De meest bekende en opvallende symptomen van Coeliakie zijn bloedarmoede, diarree, obstipatie, gewicht- en krachtverlies, opgeblazen gevoel, buikpijn, humeurigheid, vermoeidheid, futloosheid, braken, late puberteit en bij kinderen anorexie en groeiachterstand.

Maar het klachtenpatroon kan ook atypisch (afwijkend van het gemiddelde) zijn, denk hierbij aan jeuk, vetzucht, tandglazuurdefecten, osteoporose, verlaagde weerstand, vermoeidheid, epilepsie, allerhande recidiverende (steeds terugkerende) ontstekingen en infecties, wegblijven of onregelmatige menstruatie, herhaalde miskramen, etc.

Bij een niet behandelde Coeliakie bestaat een verhoogde kans op complicaties, zoals onder andere verminderde vruchtbaarheid, miskramen, botontkalking, neurologische en psychische problemen.

Coeliakie is het gevolg van een gluten/gliadine onverdraagzaamheid!
Maar niet elke gluten onverdraagzaamheid hoeft te leiden tot Coeliakie!

 

Bioresonantie allergenentest bij glutenallergie

DIAGNOSE GLUTENALLERGIE OF COELIAKIE

Helaas wordt nog niet vaak genoeg aan de mogelijkheid van een gluten-onverdraagzaamheid of Coeliakie gedacht. Men schat dat in Nederland ongeveer 1 op de 200 mensen aan Coeliakie lijdt. Maar ruim de helft van de gevallen wordt niet, of pas op latere leeftijd, ontdekt. Patiënten lopen soms jaren met chronische klachten rond.

Een Bioresonantie allergenentest bij glutenallergie
Gluten-onverdraagzaamheid kan middels een Bioresonantie allergenentest eenvoudig, pijnloos en snel uitgetest worden. Ondanks dat deze test voor je therapeut duidelijk en afdoende is, moet hij je naar de huisarts verwijzen. Bij een vermoeden van Coeliakie wordt door de huisarts bloedonderzoek gedaan. Dit kan de diagnose (zeer) waarschijnlijk maken, maar niet bewijzen. Een dunne-darm-biopsie kan een vermoedelijke diagnose bevestigen, maar een negatieve uitslag sluit de mogelijkheid van Coeliakie nog steeds niet uit.
Zekerheid over de diagnose is volgens Gerard alleen een glutenvrij dieet. Wanneer door een tijdelijk glutenvrij dieet het dunne-darmvlies c.q. de darmvlokken zich herstellen en/of de klachten verminderen tot verdwijnen, dan is voor hem het vermoeden tot een gluten-onverdraagzaamheid bevestigd.

Aangezien een glutenvrij dieet geen gemakkelijk dieet is, moet er wel een vermoeden zijn om zo’n dieet te gaan volgen! Een Bioresonantie onverdraagzaamheids-test (allergenentest) kan een goede richtlijn zijn om aan een glutenvrij dieet te gaan denken.

Oorzaken glutenallergie behandelen
Tevens kan middels de Bioresonantie gezocht worden naar de mogelijke veroorzaker(s) bij een positief geteste gluten-onverdraagzaamheid. Gluten-onverdraagzaamheid kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een infectie in de darmen of een vaccinatie. Ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Afhankelijk van welke oorzaken getest worden, kan gericht behandeld worden waardoor de onverdraagzaamheid voor gluten kan verminderen c.q. verdwijnen.

 

Afspraak maken!


ALLERGIE - HOOIKOORTSGLUTENS
S
voor meer informatie
OFFICINALIS.NL

 

OFFICINALIS, de Ganzenpoel 24, 6932 LE Westervoort (bij Arnhem), tel 026-3115740, email info@officinalis.nl.
U kunt ons volgen op facebook, google en instagram.